7Zip është 100% falas dhe arkivues i skedarëve me burim të hapur.

Karakteristikat kryesore

 • Raport i lartë i ngjeshjes në formatin 7z falë algoritmeve LZMA dhe LZMA2
 • Kompresimi në formatin 7z është 30-70% më i mirë se në formatin ZIP
 • Kompresimi në formatet ZIP dhe GZIP në 7Zip është 2-10% më i mirë se në shumicën e arkivuesve të tjerë ZIP
 • Arkiva të mbrojtura me fjalëkalim me enkriptim të fortë AES-256 në formatet 7z dhe ZIP
 • Aftësi vetë-nxjerrëse për formatin 7z
 • Integrimi me Windows Shell
 • Skedari
 • Versioni i rreshtit të komandës
 • Shtojcë për FAR Manager
 • Përkthyer në 87 gjuhë

Formatet e arkivit të mbështetur

Paketimi dhe shpaketimi:

 • 7z
 • XZ
 • BZIP2
 • GZIP
 • TAR
 • ZIP
 • WIM

Shkarkimi vetëm:

 • AR
 • ARJ
 • CAB
 • CHM
 • CPIO
 • CramFS
 • DMG
 • EXT
 • FAT
 • GPT
 • HFS
 • IHEX
 • ISO
 • LZH
 • LZMA
 • MBR
 • MSI
 • NSIS
 • NTFS
 • QCOW2
 • RAR
 • RPM
 • SquashFS
 • UDF
 • UEFI
 • VDI
 • VHD
 • VMDK
 • WIM
 • XAR
 • Z

OS i mbështetur

 • Windows 11, 10, 8, 7, Vista, XP, 2016, 2012, 2008, 2003, 2000, NT.
 • macOS (CLI alpha version)
 • Linux (CLI alpha version)

Liçensë

Pjesa më e madhe e kodit është në dispozicion nën licencën GNU LGPL.

Disa pjesë të kodit janë në dispozicion nën licencën 3-klauzolë BSD.

Gjithashtu ka kufizim të licencës unRAR për disa pjesë të kodit.